Meny

 

Abhyanga - oljemassage

 

Förberedelse (SESAMOLJA)

Sesamoljan bör ”mognas” innan den används d v s värmas upp till ca 105-115 grader. Oljan kokar inte som vatten gör. Använd termometer.

Mogna olja för ca 1-2 veckor åt gången. Den bör inte förvaras i kylskåp. För daglig massage värmer du upp en mindre mängd i en liten plastflaska med pip. Värm oljan i ett vattenbad eller i tvättstället i hett vatten för att få den i behaglig massagetemperatur  d v s strax över kroppstemperatur. Varm olja tas lättare upp av huden och blir tunnare och lättare att massera in.

 

Helkroppsmassage (ca 10-20 min)

Lägg en handduk som du inte rädd om till skydd under dig och sitt helst i badrummet så det är lätt att torka upp om du råkar spilla. Ha köks –eller toapapper tillgängligt att torka av överskottsoljan med.

  1. Börja med hårbotten: Fördela oljan med fingertopparna eller med plastflaskans pip. Massera med cirkelrörelser som om du schamponerar håret. Lägg gärna lite extra tid för att massera huvudet. 
  2. Fortsätt med ansiktet och ytteröronen. Tinningarna och bakom öronen är särskilt bra för att balansera Vata. Här lite mildare rörelser. Undvik olja i ögonen. 
  3. Massera nacken, halsen och skuldrorna. 
  4. Gå vidare till armarna och använd kraftiga längsgående tag på armarna och cirkelrörelser vid lederna. Massera varje finger för sig och inuti handflatorna. 
  5. Mjuka cirkelrörelser över bröst och mage (medsols på magen). Över bröstbenet kan du göra långsamma rörelser upp och ner.
  6. På ryggen, speciellt ländryggen tar du så mycket du kommer åt. Genom att du tidigare masserat ytterörat kommer du automatiskt att beröra reflexpunkter som är bra för ryggen.
  7. På benen gör du en kraftig längsgående massage som på armarna och cirkelrörelser vid lederna. 
  8. Avsluta med fotsulorna och dessa kan du massera kraftigt och mycket. Massera varje tå för sig.

 

Bad eller Dusch

Låt gärna olja sitta på en stund. Håll dig varm under tiden. Torka av överflödig olja med papper, så blir det mindre olja i badvattnet och avloppet.

Vi rekommenderar ett varmt bad, det behöver inte vara fullt och du behöver inte ligga i länge men det är så mycket skönare än bara en dusch. Använd en mild tvål i måttlig mängd. En tunn oljefilm är bra för huden.

När du masserat olja i hårbotten går det lättare att tvätta bort den om du först fördelar schampo blandat med lite vatten i håret, innan du blöter hela huvudet.

 

 

Aktuellt

PAUS på Flow and Inspiration


Från den 1 maj så tas det en paus med Flow and Inspiration på obestämd tid.

Vill ni komma i kontakt med mig så går det bra att maila eller ringa.

Mer information