Meny

AYRUVEDA - Workshop (grund & fortsättning)

Ayurveda är ett förhållningssätt som lär oss att förbli friska och bygger på självinsikt. Vår hälsa skapar vi i vår vardag av hur vi äter, motionerar och vilka tankar vi har. Riktig hälsa är ett tillstånd av varaktigt välmående både till kropp och sinne. Utgångspunkten i Ayurveda är att identifiera de eventuella obalanser man har och stäva efter att återskapa den naturliga balansen i kroppen.

Ayurveda betyder kunskap om livet och baseras på det enkla och naturliga. Det är ett heltäckande hälsosystem som bygger på självinsikt och handlar om att skapa en balanserad livsstil genom förebyggande friskvård. Denna grundläggande workshop ger en introduktion till Ayurveda och dess principer - Vata, Pitta och Kapha.

Vi går igenom grundprinciperna Vata, Pitta och Kapha, som ger oss vår personliga konstitution. Det är denna konstitution som gör oss alla unika, både med styrkor och svagheter. Vi går också igenom Ayurvedans bakgrund och dess kunskap om dygns- och årstider, kost, sömn och mycket, mycket mer som man kan använda sig av för att balansera sin hälsa.

 

AYURVEDA - grundläggande

Lördag  2 februari  kl 14.00-17.00     495:-/person

Sista anmälningsdag: 25 januari

 - Allmän och historisk bakgrund till Ayurveda och dess grundläggande syn på hälsa och välbefinnande.

- Fördjupad genomgång av de 3 doshorna, Vata, Pitta och Kapha. Deras funktion, styrka och obalanser samt de 5 elementen (Rumd, luft, eld, vatten och jord) som hela det Ayurvediska hälsosystemet bygger på.

- Hur doshorna och elementen fungerar i vår kropp. 

- Grundläggande om oblanser som kan relateras till respektive dosha och hur vi gör för att balansera oss på ett bra sätt.

- Biorytmer - hur ålder- och årstider påverkar de olika doshorna 

 

AYURVEDA - fortsättning

Lördag  13 april  kl  14.00-17.00    495:-/person

Sista anmälningsdag:  6 april

 

-  Biorytmer - dygnsrytmer och dagliga rutiner och påverkan på Vata, Pitta och Kapha (om ej under grund)

- Sömn och sömnstörningar

- Kosten (vår främsta medicin) och de 6 smakerna - påverkan på de olika doshorna.

- Skillnaden mellan ayurvedisk och västerländsk näringslära

- Hur vi kan äta medvetet och balanserat för att främja och få en effektiv matsmältning (agni) utifrån den egna grundkonstitutionen

- Ama, slagg och toxiner - metoder för att rena kroppen

- Kostlistor för Vata, Pitta och Kapha

 

 

Aktuellt

Vill ni ha en kurs eller ett föredrag om Ayurveda eller yoga?

Då är ni välkomna att höra av er. Jag kommer ut till din arbetsplats eller om ni är ett gäng som vill göra något tillsammans.

Mer information