Meny

Ayurvediska behandlingar

ABHYANGA - helkroppsmassage med varm olja

Abhyanga betyder ”kärleksfulla händer” och är en traditionell helkroppsmassage med varm örtmedikerad olja, från topp till tå. Systematiskt masseras hela kroppen med långa, lugna, svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystemet, muskler och leder mjukas upp, lugnande och lämplig vid stress, avslappnande för kropp och sinne samt bra vid stelhet och frusenhet. Motverkar trötthet och förbättrar sömnen. Ger dig ny kraft och energi samt ökar ditt välbefinnande. Renar kroppen från toxiner och andra- slaggprodukter.

Speciellt välgörande vid Vataobalanser samt under hösten och vintern.

60 min 675:-  /  90 min 995:-

 

VISHESH - helkroppsmassage

Helkroppsmassage med lite kraftigare tryck i rörelserna än Abyanga för att öka stimuleringen/genomblödningen av musklerna. Massagen har abyangans effekter men kan också lösa djupare liggande spänningar samt lindra stelhet och värk.

Bra för dig som tränar mycket då den mjukar upp leder och muskler på ett skonsamt sätt och får kroppen att slappna av.

60 min 675:-

 

MARMA - taktil massage av marmapunkter

Är en unik behandling för kropp och sinne. Den är avslappnande, välgörande och påverkar de subtila energiflödena. Blockeringar löses upp så energin/livskraften kan flöda fritt igen.

Marmapunkter är speciella ayurvediska energipunkter på kroppen liknande akupunktur punkter. En utvald blandning av aromaoljor appliceras med mycket lätt beröring på dessa punkter över hela kroppen vilket gör att kroppens egna självläkningsprocess sätter igång och ökar Prana (livskraften)

Behandlingen inleds med en pulsläsning.

60 min 725:-   

 

GARSHAN - torrmassage med råsidenvantar

Torr helkroppsmassage med råsidenvantar som sätter fart på cirkulationen. Renar lymfsystemet, ökar förbränningen i matsmältningen, ämnesomsättningen samt motverkar celluliter och trötthet. Ges med fördel under våren och är mycket lämplig vid Kapha obalanser.

Avslutas med en lättare oljemassage.

60 min  675:-

 

SHIRODHARA - oljestråle på pannan

Shirodhara ger en djup avslappnad känsla som motverkar oro och sömnproblem. Den varma oljan lugnar nervsystemet och ger sinnet djup vila. Bra vid spänningshuvudvärk, mental stress eller bara för att koppla av.

Behandlingen inleds med en sittande huvudmassage och avslutas med en varm skön oljeström som sakta rinner fram och tillbaka över pannan och hjässan. En fantastisk behandling för stillhet och klarhet i sinnet.

60 min 750:-

 

KATI CHIKITSA - ryggbehandling med örtknyten

Traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värmebehandling över axlar och rygg. Behandlingen avslutas med att ryggen masseras med varma tygbollar fyllda med örter och oljor. 

Är som balsam för stela ryggar och axlar och rekommenderas med fördel, tre dagar i rad.

45 min 620:- / 3 ggr 1555:-

 

BASTI - dammbyggen

Basti är en traditionell Ayurvedisk behandling som används för att balansera energiflödet och lösa blockeringar på olika områden på kroppen som bland annat ländrygg och knä. Ordet Basti betyder "att hålla" och en damm gjord av mjöl placeras på kroppen och som fylls och håller den varma örtmedikerade oljan. Behandlingen får därmed en mer riktad verkan och mer effekt på just det området. Basti anses vara bra vid olika former av värk, stelhet, stress m.m

Behandlingen vara mellan 20-40 minuter beroende på kroppsdel och besvär. Alla Basti behandlingar kan tas vid enstaka tillfällen men bör upprepas flera dagar i följd alt. 3 behandlingar inom 1-2 veckor för optimal effekt.

Med fördel görs framförallt Kati Basti och Vrukka Basti på eftermiddagen så man kan vara ledig resten av dagen.

Basti görs inte vid någon skada av det berörda området. Ej heller vid förkylning, hicka, astma, hosta eller efter operation.

60 min 695:- / 3ggr  1775:-

 

       Kati Basti - Behandling är för att lindra smärta, ömhet och spänningar i nedre delen av ryggen/höften    

Kati Basti är väldigt balanserande för Vata och i synnerhet Apana Vayu. Ländryggen är en utav Vatans primära område och smärta och värk i detta området är alltid tecken på en Vata obalans. Denna behandling lindrar bland annat smärta, ömhet och spänningar i den nedre delan av ryggen. Kan avlasta kronisk ryggvärk. 

Kati Basti avslutas med en kort ryggmassage.

 

      Vrukka Basti (Adrenaldam) - applicering över njurar/binjuar.

Binjuranar spelar en viktig roll för att stödja vår dagliga vitalitet, enligt Ayurveda anses njurarna stå för vår livsläng. Binjurarnas viktigaste funktion är produktionen av adrenalin och noradrenalin. Vid längre tids stress så jobbar binjurarna för högtryck och pågår detta under en längre tid så tröttas de så småningom ut. Vilket bidrar till att de inte har möjlighet att återhämta sig vilket gör att man kan uppleva enerigbrist, utmattningssymtom, ökad trötthet med mera.  

Denna behandling minskar stresshormonet, stärker binjurarna och är bland annat lämplig vid långvarig stress och energibrist.

Rekommenderas minst 3 dagar inom 1-2 veckor för optimal effekt.

   

AYURVEDISK FACE LIFT MASSAGE - ansiktsbehandling

Ansiktsbehandlingen inleds med en skalp massage och därefter masseras marmapunkter i ansiktet som balanserar Vata, Pitta och Kapha.

En skön ansiktsmassage avslutar behandlingen. Oljorna som används anpassas efter individen så även den creme som avslutar ansiktsmassagen.

25 min 325:-

 

SHIROABYANGA - massage av nacke, axlar och huvud

En upppiggande huvudmassage som ger dig kraft och energi. Huvud, ansikte, nacke och skuldror masseras med en speciell örtmedikerad huvudmassageolja. Shiroabhyanga löser upp stress och lätta spänningar som lagrats. Stimulerar cirkulationen i huvudet och lugnar sinnet. Klarheten i sinnet ökar.

Utförs sittande på stol och kan även ges utan olja.

25 min 325:-

 

SWEDANA - ångtält

Ordet Swedana betyder "att svettas". Behandlingen görs i ett swedanatält där huvudet är utanför tältet och kroppen behandlas med vattenånga. Värme har en viktig terapeutisk funktion för att balansera och rena kroppen. 
Detta lindrar, rensar och minskar fettvävnaden och muskelspänningar. Efteråt känner man sig ofta glad och lätt i kroppen och sinnet.
 
Swedana är bra för att öka rörligheten i kroppen, vid värk och tyngdkänsla, för att förbättra blodcirkulationen och göra kroppen mjuk 
Kombineras med en annan oljemassage innan, går ej att göra endast separat.
 
30 min  375:-
 
Bra att veta: Swedana ges inte vid graviditet, diabetes, högt blodtryck, hjärtproblem, anemi, diarré, feber eller vid menstruation och allvarliga hud- och blodsjukdomar.
 
 

KOMBINATIONSBEHANDLINGAR

Garshan + Abhyanga  80 min 895:-
Abhyanga + Marma      90 min 995:-
  120 min  1325:-
     
Abhyanga + Shirodhara 90 min  1350:-
Abhyanga + Marma + Shirodhara 120 min  1525:-
Garshan + Abhyanga + Marma + Shiorodhara  140 min 1825:-
     
Abhyanga + Swedana 90 min 995:-
Garshan + kort Abhyganga + Swedana 80 min 925:-
     
     
Garshan + Vishes 80 min 895:-
Vishes + Marma     90 min  995:-
  120 min   1325:-
     
Vishes + Kati Chikitsa            100 min   1095:-
     
Hälsorådgivning med pulsläsning + 60 min behandling 150 min 1395:-
Hälsorådgivning med pulsläsning + 90 min behandling 180 min 1695:-

                                       

                                        

"Jag har varit på två behandlingar och får säga att detta är det bästa jag upplevt. Underbart mottagande, miljön och behandlingen så bra". / Susanne P

"Just hemkommen från en härlig massage. Idag blev det Vishesh , en massage med helhets känsla.  Min känsla med denna massage är att "kroppen kommer på plats igen" Kan verkligen rekommendera Ayurvedisk massagen och att man får en stunds tystnad. Längtar till nästa behandling :-)"  / Lotta R

”Trodde inte man kunde bli så här avslappnad. Helt fantastiskt” / Gitte N (Abhyanga + Marma 90 min)

"Att inte alla bokar denna behandling. Alla skulle behöva det" / Anne  (Marma 60 min)

"Känslan av lyx och att satsa på min egen hälsa uppfyller mig på väg till behandlingen. Ett lugn och välbefinnande infinner sig efteråt, en känsla som sitter i länge! Perfekt gåva eller present att önska sig." /Marita M

 

 

 

                                                                       

                                        

                         

       

 

                                              

                                                  

                                                               

                           

 

 
 

Aktuellt