Meny

Grundkurs - Satyanda Yoga

Mjuk och lugn Hatha Yoga för alla

Yoga enligt Satyananda Yoga traditionen som betonar hela människan genom mjuka flöden som ger en känsla av styrka, lugn och mjukhet.

En klass för dig som inte har tidigare erfarenhet av yoga och vill börja från grunden, men även för dig som behöver ta det lite extra lugnt av olika anledningar, till exempel smärta och utbrändhet m.m. 

Övningarna på denna kurs är mjukgörande och välgörande för hela kroppen. Under kursen praktiserar vi enkla övningar som stärker kroppen, ger ökad rörlighet och som ger dig redskap till att slappna av mitt i vardagens åtaganden. Vid avslappning ökar utsöndringen av endorfinerna i kroppen, vilka är kroppens må-bra-hormoner. Endorfiner kan också lindra smärta. Stort fokus ligger på kroppskännedom samt avslappning i kropp och sinne, vilket leder till att du lär dig använda kroppen på ett positivt sätt.

I denna klass är vissa övningar borttagna som solhälsningen och sittande meditation då de kan upplevas ansträngande. 

Varje lektion innehåller asanas - fysika rörelser, Pranayama - andningsövningar och Yoga Nidra - djupavslappning.

Varma sköna kläder som är lätta att röra sig i samt egen yogamatta om man vill. Undvik att ha ätit någon större måltid (2-3 timmar) innan lektionen. Något lättare, som en frukt går bra att äta timmen innan.

 

 

 

 

 

Aktuellt