Meny

Om Therése

Ayurveda är för mig idag mitt sätt att leva, min livsstil. Ända sedan jag kom i kontakt med ayurveda för första gången 2007/2008 har jag förundrats över dess fantastiska enkla och självklara sätt att leva. För många år sedan levde jag ett liv med mycket jobb, stora krav på mig själv och livet snurrade allt fortare, allt skulle vara perfekt. Jag led av ständig magkatarr, förstoppning, sömnen var näst intill obefintlig, kroppsdelar domnade bort av stress och jag hade ett ständigt tryck över bröstet. Någonstans där och då insåg jag att det gick inte att leva som jag gjorde och av en slump (eller öde) kom jag över en bok som handlade om Ayurveda, som jag då aldrig hade hört talas om. Jag fyllde i självtestet och allt stämde till 100% med alla de obalanser som jag hade. Hur kunde det vara möjligt? 

Idag vägleder jag andra männsikor som önskar förändring i sitt liv via ayurvediska hälsorådgivningar, behandlingar och yogaklasser. Jag håller också föreläsningar, workshops, retreats och kurser.

 

Utbildning och erfarenhet

Therése har utbildat sig och blivit certifierad hälsorådgivare både via Ayurvedaskolan (2010) och Skandinaviska Ayurveda Akademin (2013).

Diplomerad Ayurvedisk massageterapeut samt tagit kurser i mudras, subdosha pranayama, aromaterapi, matallergi- och intolerans med mera. Hon har också varit i Indien för pulspraktik och utbildning via Dr. Vinay Vora.

Utbildad yogalärare inom Ashtanga och Yinyoga via Yoga Devi med Pernilla Christvall och Ann-Sophie Sjöblom som lärare och utbildar sig i den klassiska yogatraditionen Satyanada via Satyanada Yoga Sverige med Mattias Gopala Hagman, Susanne Sadhana Mala Edenor och Lena JayAtma.

Fördjupningar i Yinyoga & Pranayama (30tim), Yinyoga & Kinesisk medicin (25tim)

Certifierad Feng Shui konsult via Nordic School of Feng Shui. 

Therése har dessutom läst basmedicin 60 hp och hälsopedagogik 15hp och är certifierad andningsinstruktör.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuellt