Meny

Pitta

Karaktär

En Pitta har oftast en hud som är ljus, mjuk och varm. Känslig för sol och värme, kan ha leverfläckar, och fräknar. Huden kan också ha en liten rödlätt ton. Håret är fint och mjukt, blond eller rödlätt, kan få gråa hår tidigt. Kroppen är ofta av medellängd och håller vikten.

En Pitta går bestämt och målmedvetet. Pratar tydligt, avbryter gärna och vill styra samtalen, har ett skarpt intellekt, är modig, nyfiken, säker, målinriktad och klarsynt. Den har en otrolig viljestyrka och självdiciplin.

Är en vinnarskalle - älskar att tävla men hatar att förlora. Är snabb och effektiv i allt hon/han gör. Gillar ordning och reda, vill se resultat. Har dock alltför ofta för stora krav på sig själv och andra. Vill alltid vara bäst i allt hon/han tar sig för. Vilket kan göra att många blir trampade på tårna av en Pitta. 

Element

Eld

Balans/Obalans

Obalanser hos Pitta kan visa sig som migrän, högt blodtryck, akne, hudproblem som eksem, infektioner, inflammationer, magproblem mer än de andra doshorna som diarré, magkatarr, halsbränna, magsår, sura uppstötningar, halsbränna, dålig andedräkt.  Utbrändhet är inte ovanligt hos en Pitta då de ofta inte känner sina egna begränsningar, de pressar sig för hårt helt enkelt.

Då det är motsatser som balanserar är det viktigt för en Pitta att varva ned och vila. Ordet lagom är ett bra ord för en Pitta. Oftast tar Pitta livet på för stort allvar och det kan vara bra att se lite feel-good eller humor filmer emellanåt. 

En Pitta bör vara försiktig med för het mat, alkohol, kaffe och andra stimulativa drycker.

Bra träning kan vara; tennis, lagsporter, simning, segling, skidåkning, skridsko, kanot, ridning, fotboll, cykel, promenader och yoga, träningsfria dagar kan vara ett måste för en Pitta, då de gärna tar i för allt vad de har och tävlar oftast mot sig själv, andra och klockan. 

Rekommenderade behandlingar:

Abhyanga , Vishesh, Shirodhara, Garshan, Marmabehandling, Kati Chikitsa, Shirodhara.

Aktuellt