Meny

Yoga & Ayurveda som stresshantering

Är ni några stycken som är intresserade utav detta, så maila info@flowandinspiration

Kursen syftar till att öka din Prana (livsenergi) och ge dig verktyg för att lättare kunna hantera och förebygga stress. Det kommer varvas teori med praktiska yogaövningar som asana, pranayama och yoga nidra. Alla övningar är enkla, lugna och avslappnande vilket gör att du får tid för återhämtning men också hjälp till frigörande av stressrelaterade spänningar.

Kursinnehåll:

  • Föreläsningar
  • Asana - kroppspositioner (Klassisk yoga, YinYoga och Restoritive Yoga)
  • Pranayama - andningsövningar
  • Yoga Nidra - djupavslappning
  • Meditation 

Vad är stress?

Nästan alla har en uppfattning om vad stress kan vara och många skulle nog relatera det till tidsbrist, men stress och stressrelaterade tillstånd är svåra att definiera -för att det till stor del beror på vem som definierar det. Vi kan inte påverka allt som händer oss under en dag även om vi kanske skulle vilja det. Däremot kan vi påverka hur vi förhåller oss till det vi möter och hur vi väljer att reagera på det.

Men hur ska vi skydda oss mot det ”moderna samhället” där tiden tycks vara en bristvara och vi ska vara tillgängliga och flexibla under dygnets alla timmar? Bara att få ihop vardagen med alla ”måsten” och ”borde” är en stor utmaning för många. Vi måste lära oss att förhålla oss till det vi möter i vår vardag men också lära oss att släppa taget om det som vi inte kan påverka. Kanske är det just en ”time-out” som vi behöver för att få tid till att öka vår livskvalitet och hälsa.

Under dessa gånger kommer du få med dig olika "verktyg" som du kan använda dig utav för att öka din självmedveten och din  förmåga att hantera och förebygga stress.

Inga förkunskaper behövs.

Ta gärna med dig lite tjockar sockar och en varm tröja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuellt